محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

/ ژانویه 28, 2019 / 2 دیدگاه / در سئو / توسط

SEO یا بهینه سازی موتورهای جستجو ، یکی از جنبه های اغلب درحال تغییر و درک نشده در طراحی وب سایت است. در توضیح  سرعت تغییر در رتبه بندی موتورهای جستجو و اینکه چه چیزی در بالا بردن این رتبه موثر است و چه چیزی مضر، اطلاعات گیج کننده و بعضا نادرستی وجود دارد. یکی از این موضوعات مبهم ، محتوای تکراری در سئو است.
گوگل در یک ویدئو تلاش کرده است یکی از دلایل پیچیدگی محتوای تکراری را توضیح دهد. در این ویدئو شخصی، توضیح می دهد که محتوای تکراری چیست و گوگل با آن چه برخوردی دارد ؛ اما بخش مبهم آن چیزی است که در ابتدای فیلم بیان می شود:
” اولین و مهمترین چیزی که می خواهم روشن کنم این افسانه است که  آنچه ‘محتوای تکراری’ نامیده می شود، مجازات در پی دارد . مردم نگران هستند که گوگل به علت وجود محتوای تکراری، وب سایت آنها را جریمه کند … تحقیقات مستند ما تصدیق می کند که جریمه ای در کار نیست”
در وبلاگ اصلی او ، در توضیح این بخش از ویدئو قید کرده اند:
“چیزی به نام مجازات محتوای تکراری وجود ندارد”
این اظهارات باعث شده است که بسیاری از تولیدکنندگان محتوا   ، ایجاد محتوای تکراری را جدی نگیرند که این درست نیست ! ممکن است که “جریمه محتوای تکراری” وجود نداشته باشد اما همچنان محتوای تکراری برای رتبه بندی وب سایت مضر است. در اینجا نگاهی خواهیم داشت به علت وجود محتوای تکراری ، آسیب های آن و آنچه در برابر آن می توان انجام داد.

محتوای تکراری چیست؟

در ابتدا بیایید منظورمان از “محتوای تکراری” را روشن کنیم. در یک تعریف ساده ، محتوای تکراری به این معناست که محتوای وب سایت شما، منحصر به فرد نیست. ممکن است محتوایی باشد که در بخش دیگری از وب سایت خودتان از آن استفاده کرده اید،  ممکن است محتوایی باشد که شما از وب سایت دیگری گرفته و در سایت خود منتشر کرده اید و یا برعکس ، سایت دیگری محتوای سایت شما را منتشر کرده است!

چه زمانی محتوای تکراری مخرب است؟

یکی از ساده ترین راه های تشخیص این که آیا محتوای تکراری به سایت شما صدمه میزند یا خیر، این است که از خود بپرسید چرا این محتوا را کپی می کنید؟ اگر دلیل شما نیاز های شخصی است و نفعی برای بازدیدکنندگان سایت ندارد ( به عنوان مثال نیاز به دیده شدن بیشتر ، نیاز به بالابردن سایت در موتورهای جستجو و یا دستکاری نتایج جستجو)، نباید این کار را انجام دهید.
گوگل در مقاله خود درباره “محتوای تکراری” به طور مشخص می گوید:

“وجود محتوای تکراری در یک سایت، زمینه ای برای اقدام علیه آن سایت نیست مگر اینکه تشخیص داده شود هدف از این تکرار، فریب و دستکاری نتایج موتور جستجو است”

اگر گوگل احساس کند که شما تلاش می کنید نتایج جستجو را دستکاری کنید، علیه سایت شما اقدام می کند و تا حذف کامل وب سایت شما از نتایج جستجو پیش می رود. این عمل اغلب به نام ” لیست سیاه ” شناخته می شود و می تواند تمام اقداماتی را که جهت بهینه سازی موتورهای جستجو در سایت انجام داده اید ، خنثی کند. محتوای تکراری اساسا به عنوان اسپم (هرزنامه ) در نظر گرفته می شود و این اسپم ها دلیلی برای حذف وب سایت شما هستند . حتی اگر قصدی برای دستکاری نتایج جستجو  نداشته باشید ، باز هم محتوای تکراری می تواند مضر باشد و باعث کاهش کارآیی وب سایت شما شود .  ارائه دهندگان موتورهای جستجو  می خواهند به  کاربران خود دسته بندی های متنوعی از نتایج را ارائه دهند ، نه ده یا صد صفحه با محتوای دقیقا یکسان! برای مقابله با این مسئله ، بسیاری از موتورهای جستجو چیزی شبیه به متن زیر در نتایج جستجو می نویسند:
“به منظور نشان دادن نتایج مناسب، نتایجی که بسیار شبیه هم هستند حذف شده اند”
این نتایج اضافی به صورت یک پیوند فرعی نشان داده می شوند  که تعداد کمی از کاربران، روی آن کلیک می کنند. این مسئله به این معنا است که  محتوای شما از بینندگان پنهان می شود و امتیازی که امیدوار بودید با این روش به دست آورید، از بین می رود. اگر یک مقاله بنویسد و آن را در یک وب سایت قرار دهید و سپس ماه بعد تصمیم بگیرید که آن را در یک سایت دیگر قرار دهید ، سایت دوم ممکن است در جستجو به عنوان نتیجه فرعی نشان داده شود. در یک توضیح دقیق تر، این مجازات  نیست بلکه تنها قدردانی گوگل از سایتی است که برای اولین بار یک مقاله یا محتوا را منتشر می کند، گوگل این سایت را به عنوان مالک محتوا در نظر می گیرد. اگر کسی جستجویی انجام میدهد، تمایل یا نیازی ندارد که یک مطلب را دوبار بخواند.  فرستادن او به سایت اصلی کافی است و به این صورت سایت های دیگر ، پنهان می شوند!

چه زمانی استفاده ازمحتوای تکراری مجاز است؟

شایع ترین نوع محتوای تکراری ناشی از پیوند های اضافی (لینک ها) در یک وب سایت است. به عنوان مثال سه لینک زیر دقیقا به یک صفحه مشخص از یک سایت درباره موضوع طراحی سایت اشاره دارند .

وب نوین | طراحی صفحات وب و اپلیکیشن موبایل

وب نوین | طراحی صفحات وب و اپلیکیشن موبایل


https://web-novin.com/default.aspx

موتور جستجو می تواند  هر سه آدرس را به صورت جداگانه فهرست کند و در نتیجه سه صفحه با محتوای تکراری در فهرست خود داشته باشد، اما از دیدگاه موتور جستجو این یک صفحه با سه راه دسترسی است! بنابراین اغلب موتورهای جستجو این نوع تکرار را تصادفی در نظر می گیرند و بهترین آدرس را به عنوان نتیجه جستجو نشان می دهند.
شکل دیگر محتوای تکراری هنگامی است که شما طرح زیربنایی و یا یک نسخه خاص از سایت خود ایجاد می کنید. به عنوان مثال از وب سایت اصلی خود، یک نسخه مناسب موبایل طراحی می کنید. این نوع محتوای تکراری، یک هدف مشخص برای بازدید کننده را دنبال می کند درنتیجه هیچ مشکل و مجازاتی در موتورهای جستجو به دنبال نخواهد داشت. این صفحات ممکن است در بخش ” نتایج فرعی ” نمایش داده شوند، اما اگر یک کاربر در جستجوی خود کلمه موبایل را اضافه کند، این صفحات به جای صفحه استاندارد نشان داده خواهد شد. این یکی از دلایلی  است که طراحی وب پاسخگو وداشتن یک وب سایت پویا که طیف وسیعی از دستگاه ها و سایزهای مختلف صفحه نمایش را پوشش میدهد ، به عنوان بهترین گزینه پذیرفته شده است.

تاثیر محتوای تکراری بر سئو سایت

محتوای منحصر به فرد و جدید برای گوگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است و محتوای تکراری و کپی شده، از نظر گوگل بی ارزش و فاقد اهمیت است و نقش موثری در سئو سایت ایفا نمی کند. گوگل، زمانی علیه سایتی که محتوای تکراری تولید کرده است، اقدام می کند که آن سایت با هدف فریبکاری و دست بردن در نتایج جستجو، اقدام به تکرار محتوا کرده باشد. اگر گوگل متوجه شود یک وب سایت قصد فریب او را دارد، آن سایت را در لیست سیاه قرار می دهد و از نتایج جستجو حذف می کند. این کار باعث از بین رفتن تمام اقداماتی که در راستای بهبود سئو سایت انجام شده است، می شود. استفاده از محتوای تکراری موجب سردرگمی موتور جستجوی گوگل و ربات های جستجوگر می شود. به همین دلیل، اعتبار سایت مذکور نزد کاربران اینترنتی کاهش می یابد و رتبه دامنه سایت نیز افت می کند.

روش های برطرف کردن مشکل محتوای تکراری

 

 

1- انجام ریدایرکت ۳۰۱ (۳۰۱ redirect) یا ریدایرکت دائم

یکی از بهترین شیوه های جلوگیری از ایندکس شدن محتوای تکراری، ریدایرکت 301 است. این شیوه باعث تغییر مسیر موتورهای جستجو و کاربران اینترنتی می شود تا محتواهای تکراری را مشاهده نکنند و تنها از صفحه اصلی بازدید کنند. در این شیوه، محتواهای تکراری و مشابه حذف می شوند؛ پس اگر قصد حذف کلی محتواهای تکراری را ندارید، از این شیوه استفاده نکنید.

2- استفاده از تگ “Rel=Canonical”

شیوه دیگر حل مشکل محتوای تکراری و مشابه، استفاده از تگ Rel=Canonical است. این تگ باید در قسمت head اچ تی ام ال سایت قرار داده شود. در این شیوه بر خلاف ریدایرکت 301، محتواهای مشابه حذف نمی شوند. این تگ به موتورهای جستجو می گوید که این صفحه سایت، یک کپی از لینک مورد نظر است. مثال زیر را به دقت نگاه کنید:

<link href=” https://www.ezweb.ir/blog ” rel=”canonical” />

این تگ به موتورهای جستجو می گوید که صفحه مورد نظر کپی آدرس https://www.ezweb.ir/blog است و بایستی محتوای آن به صورت کامل به آدرس جدید انتقال داده شود. بزرگی و کوچکی حروف در ایجاد محتوای تکراری موثر است و برای اینکه محتوا، تکراری تشخیص داده نشود باید از حروف یکسان استفاده کرد. به مثال زیر توجه کنید:

https://www.ezweb.ir/website-design

https://www.ezweb.ir/Website-design

https://www.ezweb.ir/Website-Design

https://www.ezweb.ir/website-Design

تنها تفاوت در آدرس های بالا، بزرگ یا کوچک نوشته شدن دو کلمه ” design ” و ” website ” است. موتورهای جستجو تمام این آدرس ها را به عنوان یک صفحه متفاوت تشخیص می دهند و محتوای آن ها را تکراری می پندارند. با استفاده از تگ rel=canonical در موارد دوم تا چهارم، می توان به موتورهای جستجو فهماند که سه آدرس بعدی مانند آدرس اول هستند.

3- استفاده از کد noindex, follow

می توان از کد noindex, follow برای ایندکس نشدن صفحات تکراری توسط موتورهای جستجو استفاده کرد. این موضوع به موتورهای جستجو اجازه خزیدن در صفحه مشخص شده را می دهد، بدون اینکه آن صفحه را ایندکس کند.

 

 

منبع: وب 24

وب نوین

 

نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
  1. میزبانی وب

    ببخشید منبع رو لطف می کنید ؟

    1. mohamad-d

      سلام و عرض ادب
      منبع در پایان مطلب ذکر شده

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.

با این شرایط موافق هستید.